Kvarteret

Reichsstrasse & Theodor Heuss Platz

Theodor Heuss Platz er kvarterets omdrejningspunkt, hvorfra hovedstrøget Reichsstraße udgår. Der er righoldigt forretningsliv med masser af indkøbsmuligheder i kvarteret, som fx. konditoriet med de overdådige kager, det økologiske supermarked, slagteren med de mesterlige pølser, bierkneiper, masser af restauranter, den spændende tehandel Tisch+Tee-Culture og mange andre interessante ting.

Kultur

I området er der flere kulturelle tilbud og noget for enhver smag - tjek også vores side med links. Hvad med Waldbühne, hvor der er fantastiske klassiske koncerter under åben himmel. Det ligger bag Olympia Stadion, hvor bl.a. Hertha Berlin spiller fodbold. Eller hvad med en middag i funkturm med udsigt over hele kvarteret. Måske slutter man aftenen i kabaretteateret Die Wühlmäuse

Specielle bygningsværker i kvarteret

* Det 138 m høje Funkturm med kælenavnet 'langer Lulatsch'

* Den blå obelisk på Theodor Heuss Platz

* Kasakhstans konsulat - en meget tyrkis villa (Rüsternallee 18)

* Olympia Stadion bygget til OL i 1936

Transport - brug det offentlige og lad bilen stå

Et dagskort koster kun 7,00 EUR og kan købes i mange kiosker samt på stationerne. Fra Theodor Heuss Platz kan man tage U-bahn direkte til Zoo på 10 min, Potsdamer Platz på 20 min, og videre mod Alexander Platz.

Detaljerede oplysninger finder du på BVG's egen hjemmeside. Vi har lavet en hurtig og enkel oversigt over priser, som du finder her.

Vidste du......


... at komponisten Richard Strauss boede i Westend


... at motorvejen mod Potsdam er en tidligere Formel 1-bane (lukket i 1998)


... at den evige flamme brænder på Theodor Heuss Platz


... at Napoleon i 1806 havde sin militærlejr i det nuværende Westend


... at Hitler havde en lejlighed på Theodor Heuss Platz i 1933